Els problemes del peu diabètic són una preocupació important en l’atenció mèdica i una causa comuna d’hospitalització.

La majoria dels problemes de peu que enfronten les persones amb diabetis sorgeixen arran de dues complicacions serioses de la malaltia: dany dels nervis i mala circulació. La manca de sensibilitat i el flux de sang reduït permeten, per exemple, que una ampolla petita avançi fins a esdevenir una infecció seriosa en qüestió de dies. El dany crònic dels nervis (neuropatia) pot causar pell seca i esquerdada, el que dóna una oportunitat perquè els bacteris ingressin i causin infecció.

Les conseqüències poden anar des de la hospitalització per administrar antibiòtics a l’amputació d’un dit del peu o del peu complet.

 Per a les persones amb diabetis, la inspecció periòdica  i acurada del peu és essencial per a la salut general i la prevenció de problemes que el danyin. Podem aplicar els tractaments i productes adeqüats per a favorir el bon estat de la pell , mantenir la sensibilitat i la correcta circulació i confeccionar plantilles expresses per a diabètics  amb un material tou i confortable que evitin punts de presió  que la manca de sensibilitat potser no ens permeterien detectar fins que ja es convertissin en una úlcera. La màxima en aquests pacients ha de ser sempre:

PREVENCIÓ  >>>  SALUT